Novinky z udzs.sk
19. 5. 2024 (21:57)
THR Systems, a. s.
Jilemnického 3
960 01 Zvolen
tel.: +421 650 52 00 00,
+421 45 5400 770
fax: +421 45 5400 333
info@thr.sk

THR Systems, a. s.
Čapkova 2
811 04 Bratislava 1
tel.: +421 650 52 00 15
info@thr.sk
EMPIREHospital
Integrovaný nemocničný informačný systém
Integrovaný systém

EmpireHospital je medicínskou aplikáciou tvoriacou základ nemocničného informačného systému. Vyhovuje potrebám nemocničných a ambulantných jednotiek a diagnostických oddelení. Je integrovaným systémom spolupracujúcim so špecializovanými diagnostickými subsystémami ako laboratórne systémy; s administratívnymi, hospodárskymi a kontrolnými systémami.


Registrácia pacientov, Ordinačné hodiny, Výsledky vyšetrení a Rozvrhovanie prác

Z funkčného hľadiska pracuje EmpireHospital so všetkými nemocničnými systémami, ktoré môžu byť podkladom pre elektronický systém, počnúc správou pacientov cez žiadosti o vyšetrenia a stanovenie výsledkov až po plánovanie a štatistickú činnosť.


Možnosť prispôsobenia obrazovky a generovanie záznamov

Kľúčovým aspektom pri návrhu a vývoji systému EmpireHospital je v maximálnej možnej miere zvýšiť pohodlie používateľa. Toto je dosiahnuté prostredníctvom dynamickej tvorby obrazoviek, vďaka ktorej je možné obsah obrazovky upraviť špecifickým potrebám jednotlivých nemocníc, a to aj počas prevádzky systému. Formu a obsah ľubovoľného záznamu, ako napr. prehľad výkonov, zoznam pacientov, správy o činnosti či výsledky testov, je možné prispôsobiť potrebám používateľa. Taktiež je možné upravovať databázu, vytvoriť nové polia či naopak ľubovoľné pole odstrániť.


Liečebné náklady

Členské štáty Európskej únie používajú rozličné modely financovania. V takomto prostredí je nepostrádateľné využívanie nemocničného informačného systému, ktorý vytvára spoľahlivé a kontrolovateľné účty za liečebné náklady pre pacienta a pre zdravotné poisťovne. EmpireHospital vyhovuje týmto potrebám a zároveň je efektívnym pomocníkom pre vedúceho účtovnej evidencie nemocnice.


General query

Takmer každý informačný systém je schopný vytvoriť centrálne štatistiky. To však nie je pravda v prípade špecifických dotazníkov, ktoré môžu byť nevyhnutné pre ekonomické, kontrolné, či vedecké účely. General query modul pracujúci na pozadí EmpireHospital poskytuje komplexné riešenie: schopnosť zobraziť akúkoľvek požiadavku v požadovanom formáte, v súlade so zákonom o ochrane informácií.


Integrácia praktických lekárov

V dnešnej dobe je čoraz dôležitejšie vytvorenie prepojenia medzi ambulantným a nemocničným ošetrením, zabezpečenie toku informácií. EmpireHospital umožňuje praktickým lekárom prístup k dátam ich pacientov, a to z ich vlastných ordinácií, umožňuje im podávať žiadosti o vyšetrenia pacientov, prezerať si ich výsledky, atď. Rovnako majú nemocniční lekári umožnený prístup k jednotlivým úkonom, samozrejme v súlade s ich prístupovými právami, aj v prípade, že sa nachádzajú mimo nemocnice, napr. doma.


Regionálna integrácia

Vytvorenie integrácie medzi nemocnicami alebo dokonca prepojenie všetkých nemocníc v regióne je dôležitá úloha. Inštitúcie, ktoré prepoja svoj systém pomocou EmpireHospital, vytvoria spoločnú databázu, v ktorej sa budú nachádzať dokumenty o všetkých prípadoch a môžu byť bez ohľadu na miesto vytvorenia znovu použité.


Hardvérová platforma

EmpireHospital funguje na PC serveroch (SCO UNIX, LINUX) alebo strednopásmových UNIX serveroch (IBM AIX, HP UX), čo robí tento softvér praktickým tak pre malé nemocnice ako aj pre veľké regionálne zariadenia zdravotnej starostlivosti.